fbpx

Un vulcan care „a dormit” opt secole ar putea erupe. Țara zguduită de circa 17.000 de cutremure

Aproximativ 17.000 de cutremure s-au produs în Islanda săptămâna trecută. Autoritățile sunt îngrijorate de o eventuală erupție și menționează că vulcanul care ar provoca seismele „a dormit” opt secole.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cutremurule s-au produs în zona muntelui Keilir, în peninsula Reykjanes. Cel mai puternic dintre ele a avut intensitatea de 5,6 grade pe scara Richter și s-a produs în dimineața zilei de 24 februarie, iar altele două, de 5 grade, simțite pe 27 februarie și 1 martie.

Fenomenele nu au produs până acum daune, transmite presa străină, citând BBC, însă se atestă mici fisuri pe drumuri și căderi de pietre de pe stâncile cu versanți abrupți, în locul considerat epicentru al cutremurelor.

În cazul erupției, nici un oraș mare nu ar fi expus lavei vulcanice. Totuși, pot fi afectate anumite linii de alimentare cu energie electrică. Un fenomen de acest gen s-a produs în Islanda în 2010, când s-a trezit vulcanul Eyjafjallajökull. Atunci s-a atestat unul dintre cele mai mari blocaje ale traficului aerian din lumea după al Doilea Război Mondial.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button