fbpx

Zelenski afirmă că Ucraina e pregătită să lanseze contraofensiva împotriva Rusiei

Ucraina este pregătită să lanseze contraofensiva mult aşteptată pentru recucerirea teritoriilor ocupate de Rusia, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu publicat sâmbătă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Credem cu tărie că vom reuşi”, a declarat Zelenski pentru Wall Street Journal, citat de Mediafax.

„Nu ştiu cât timp va dura. Ca să fiu sincer, poate merge într-o varietate de moduri, complet diferite. Dar o vom face şi suntem pregătiţi”.

Kievul speră că o contraofensivă pentru recuperarea teritoriului va schimba dinamica războiului care a făcut ravagii de când Rusia a invadat Ucraina, scrie agenţia Reuters.

Zelenski a declarat luna trecută că Ucraina trebuie să aştepte sosirea mai multor vehicule blindate occidentale înainte de a lansa contraofensiva. El a făcut presiuni diplomatice pentru a menţine sprijinul occidental, căutând mai mult ajutor militar, ceea ce este esenţial pentru ca planurile Ucrainei să aibă succes.

În ultimele câteva săptămâni, Ucraina şi-a intensificat loviturile asupra depozitelor de muniţii şi a rutelor logistice ruseşti.

Sâmbătă, armata ucraineană a declarat într-un raport zilnic că Mariinka, în regiunea Doneţk, în estul ţării, este în centrul luptelor. Forţele ucrainene au respins toate cele 14 atacuri ale armatei ruse din această zonă, se arată în raport.

Articole asemănătoare

Back to top button