fbpx

Zaharova acuză Chișinăul că propagandă activ rusofobia: Actuala guvernare este „temporară și finanțată din bani străini”

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, acuză Chișinăul că susține o campanie antirusească. Potrivit ei, actuala guvernare este „temporară și finanțată din bani străini”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Urmărim cu atenție situația din Moldova. Cu regret observăm că Vestul continuă cu ajutorul autorităților de la Chișinău să bage țara într-o campanie antirusească. Scenariu este asemănător cu cel care a fost în Ucraina, curățarea spațiului informațional de părerile incomode, represiunea politică, rusofobie arzătoare, statutul de neutralitate, legături cu NATO. (…)

Sunt lăsate doar posturile TV care propagandă activ rusofobia, iar cele care echivalau acest fenomen anomal sunt distruse. (…) Această decizie nu ține de politica internă, ci din contra are consecințe mult mai mari și mai periculoase de cât tirania locală a autorităților temporare, finanțate din bani străini.

Ei nu acționează în interesul cetățenilor, dar implementează politica de care au nevoie sponsorii lor de peste hotare, dar nu în propriul interesul ci numai ca un puzzle a acestei hărți geopolitice”, a declarat Maria Zaharova miercuri, 30 noiembrie. 

Articole asemănătoare

Back to top button