fbpx

video | Un lunetist ucrainean a eliminat un soldat rus de la 2,7 kilometri depărtare, stabilind un record

Un lunetist ucrainean a eliminat un soldat rus de la 2,7 kilometri depărtare în a doua cea mai lungă lovitură înregistrată vreodată, a susținut Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Imaginile au arătat momentul în care lunetistul ucrainean a executat împușcătura de la o distanță impresionantă de 2700 de metri – lungime, echivalentul a 26 de terenuri de fotbal, transmite StirileProTV.

Un videoclip șocant l-a arătat pe soldatul rus căzând la pământ după ce lunetistul ucrainean a tras lovitura de la distanță lungă.

Biroul de Comunicații Strategice al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că lunetistul a fost foarte aproape de a obține recordul mondial pentru cea mai lungă ucidere în luptă.

Aceștia au spus: „Ocupatorul a fost eliminat printr-o lovitură precisă a forțelor noastre speciale de la o distanță de 2.710 de metri – distanța care acum ocupă locul doi în clasamentul mondial, confirmat de comandamentul Forțelor Armate”.

Trăgătorii ucraineni folosesc unele dintre cele mai puternice puști fabricate vreodata – Snipex Alligator si Sniper T-Rex care au dimensiune impresionante.

Ambele au o viteza de 3.200 de metri pe secunda – ceea ce inseamna ca ar dura doar trei secunde pentru a atinge tinta.
Armele pot trage un glont de 14,5 mm pe distante de peste patru kilometri.

Abilitatea lunetistului ucrainean de a dobori un soldat rus de la 2,7 kilometri departare necesita o vedere excelenta, precizie a munitiei si a armelor de foc si antrenament intens.

Garda Nationala a Ucrainei a spus: „Odata cu amurgul, lunetistorii unitatilor fortelor speciale ale Garzii Nationale merg la vanatoare”.

Recordul mondial actual pentru uciderea unei tinte la distanta lunga este de 3.540 de metri, realizat de un lunetist canadian intr-o operatiune speciala in Irak in 2017.

Articole asemănătoare

Back to top button