fbpx

video | Ucrainenii au reușit să distrugă „Patriot”-ul lui Putin din Crimeea

Serviciul militar de informații al Ucrainei a publicat miercuri o înregistrare care arată momentul distrugerii în Crimeea a unui sistem antiaerian modern S-400, cu rază lungă de acțiune, practic „echivalentul” rusesc al sistemului american Patriot.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Sistemul antiaerian S-400 „Triumph” a fost distrus miercuri dimineață în apropierea localității Olenivka, situată în extremitatea vestică a peninsulei Crimeea, scrie Digi24.

Conform surselor ucrainene, întreaga „instalație” a fost distrusă, cu tot cu rachetele antiaeriene și militarii care deserveau sistemul. 

Kievul nu a precizat ce tip de armă a folosit pentru distrugerea bateriei antiaeriene S-400, cea mai modernă din dotarea armatei ruse.

Un sistem antiaerian rusesc de tip S-400, precum cel distrus de ucraineni în Crimeea, este evaluat la circa 500 de milioane de dolari. Recent, Rusia a anunțat că va livra la timp ultimele sisteme S-400 către India, după semnarea, în 2018, a unui contract în valoare de 5,4 miliarde de dolari. Trei sisteme S-400 au fost deja livrate, iar alte două sunt în curs de livrare.

Articole asemănătoare

Back to top button