fbpx

video | Trei cetățeni români au murit și patru au fost răniți după ce un autocar s-a răsturnat pe o autostradă din Slovenia

Trei români au murit în dimineața zilei de vineri, 3 februarie, în urma unui accident, pe o autostradă din Slovenia. Potrivit presei slovene, tragedia a avut loc pe o autostrada din nord-estul țării în apropiere de orașul Maribor, relatează TVR România.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un autocar în care se aflau 32 de cetățeni români, care circula spre Italia, s-a răsturnat și a ajuns pe câmpul de pe marginea drumului. Ministerul român de Externe a anunțat că alți patru români au fost răniți și au fost transportați la spital. Ceilalți 25 de pasageri au fost preluați de un alt autocar pentru a-și continua călătoria. Autoritățile slovene anchetează cauzele care au dus la producerea accidentului.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunțat, într-un comunicat, că „Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident.”

Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile locale privind evoluția stării de sănătate a răniților, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, precum și sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.

Articole asemănătoare

Back to top button