fbpx

video | Rusia sărbătorește „Ziua Victoriei”, după 75 de zile de război în Ucraina. Discursul lui Putin

Parada militară anuală din Piața Roșie din Moscova are o nouă semnificație anul acesta, discursul președintelui rus fiind cel mai așteptat moment, după 75 de zile de război în Ucraina, relatează BBC și CNN. Publicația independentă rusă The Moscow Times subliniază că nereușitele și pierderile înregistrate de Rusia în Ucraina vor fi vizibile în timpul defilării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Președintele rus, Vladimir Putin, și-a început discursul de „Ziua Victoriei” precizând că, la fel ca strămoșii care au luptat împotriva dușmanilor țării, soldații de astăzi luptă în Donbas pentru siguranța Rusiei.

Principalele declarații ale lui Vladimir Putin:

  • Victoria țării mame este sacră. Strămoșii noștrii au luptat împotriva dușmanilor în Stalingand, în Kursk. Este la fel și acum. Luptați pentru oamenii noștri din Donbas, pentru securitatea patriei noastre.
  • Ziua Victoriei este aproape de fiecare dintre inimile noastre. Nu există familie în Rusia care să nu fi fost pârjolită de marele război patriotic. Suntem mândri de generația de învingători.

În Piața Roșie a fost ținut un moment de reculegere.

Vladimir Putin și-a reluat discursul:

  • Pierderile suferite de forțele militare ale Rusiei sunt „o tragedie pentru noi toți” și „o pierdere de neînlocuit pentru familiile lor”.
  • O susținere specială va fi acordată copiilor celor care au murit și soldaților care au fost răniți. Am semnat un decret astăzi.
  • Nimeni nu va uita lecțiile celui de-al Doilea Război Mondial, astfel încât să nu fie loc în lume pentru (…) naziști.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a traversat Piața Roșie de la Moscova, la bordul unui automobil și a salutat armata rusă. Apariția sa la parada de „Ziua Victoriei” are loc în contextul în care în ultimele săptămâni au circulat zvonuri cu privire la probleme grave de sănătate cu care s-a confrunta oficialul de la Moscova.

Articole asemănătoare

Back to top button