fbpx

video | O fată a fost salvată după 178 de ore de la cutremurul din Turcia

O fetiță pe nume Miray a fost salvată de pe dărâmăturile unui bloc din orașul Adiyaman, din sudul Turciei, luni, 13 februarie, la 178 de ore după ce un cutremur devastator a zguduit regiunea, transmite BBC.com.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Radiodifuzorul CNN Turk a spus că fata avea șase ani și că salvatorii au fost, de asemenea, aproape de a ajunge la sora ei mai mare. Ministrul turc al transporturilor, Adil Karaismailoglu, a declarat anterior că are patru ani.

Mii de echipe din regiune, inclusiv mineri de cărbune și experți care folosesc camere termice și câini de adulmecare, au cercetat rămășițele clădirilor prăbușite pentru a găsi supraviețuitorii rămași, dar speranțele de a găsi oameni în viață sunt în scădere și există sentimentul că misiunea de salvare se va încheia în curând.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a recunoscut neajunsurile în răspunsuri, dar în timpul unei vizite într-o zonă dezastruoasă săptămâna trecută, el a părut să dea vina pe soartă.

Oficialii spun că au emis 113 mandate de arestare în legătură cu construcția de clădiri care s-au prăbușit, 12 persoane fiind arestate, inclusiv antreprenori.

Articole asemănătoare

Back to top button