fbpx

video | Mai multe orașe din Spania, invadate de mistreți. Sunt atrași de oamenii care-i hrănesc

Grupuri mari de mistreți sunt acum o priveliște obișnuită în unele orașe din Spania, iar autoritățile spun că nu au altă opțiune decât să îi captureze și să îi eutanasieze, deoarece reprezintă un pericol pentru oameni, transmite Reuters, citat de hotnews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Atrași de coșurile de gunoi și de oamenii care îi hrănesc, mistreții hoinăresc sau zac în parcuri și pe străzile din zonele suburbane, provocând adesea accidente în care sunt implicate scutere și biciclete sau deranjează oamenii care se întorc de la cumpărături.

Luna aceasta, o fată a fost transportată la spital după ce s-a întâlnit cu un mistreț sălbatic în orașul balnear Cadaques, la nord-est de Barcelona.

Numai în Barcelona au fost raportate 1.200 de incidente cu mistreți anul trecut.

Vedeta columbiană Shakira a declarat anul trecut că animalele au atacat-o pe ea și pe fiul ei în timp ce se plimbau într-un parc din Barcelona.

Și pe plajele din Spania au fost văzuți porci mistreți, o femeie fiind atacată în timp ce făcea plajă, potrivit ORDO News.

Un alt incident a avut loc pe o plajă din Costa Brava din sudul Spaniei.


„Niciunui veterinar nu-i place să omoare animale”, a declarat pentru Reuters Carles Conejero, un tehnician veterinar responsabil de un program de control al problemei mistreților din Barcelona.

„Dar trebuie să o facem… Nu le putem elibera înapoi în sălbăticie pentru că și-au pierdut instinctele”.

Problema porcilor mistreți trenează de ani de zile în Spania

Echipa lui Conejero a folosit plase pentru a captura un grup de mistreți, care au fost sedați și apoi eutanasiați.

Deși problema nu este nouă în Spania, ea s-a agravat în timpul pandemiei COVID-19, când mai multe animale sălbatice s-au aventurat în zonele urbane care deveniseră mult mai liniștite din cauza lockdown-ului.

În afară de capturarea animalelor sălbatice, în planul Barcelonei de combatere a invadării porcilor mistreți sunt incluse protejarea coșurilor de gunoi, amenzi pentru locuitorii care hrănesc animalele și campanii de conștientizare socială. Spaniolii sunt de acord că obiceiul de a hrăni mistreții trebuie să înceteze.

„Problema este că nu mai sunt animale sălbatice, ci hoinăresc ca niște pisici”, a declarat Alex, un spaniol în vârstă de 40 de ani.

Institutul de Cercetare a Resurselor de Vânătoare din Spania estimează că populația de mistreți va depăși două milioane anul viitor.

Articole asemănătoare

Back to top button