fbpx

video | Incendiile de vegetație pun stăpânire pe Grecia. Sute de pompieri luptă cu flăcările

Pe insula Evia din Grecia a fost emisă stare de urgență după ce mai multe hectare de vegetație s-au aprins din cauza căldurii. Mii de oameni din patru localități au fost evacuați din calea flăcărilor de către autoritățile elene care au solicitat asistență din partea partenerilor europeni. 

Peste 200 de pompieri intervin cu șase elicoptere și șase aeronave pentru a stinge incendiile de vegetație care fac prăpăd în insula elenă Evia, relatează Libertatea. Croația și Italia au anunțat că vor trimite ajutoare, ca urmare a apelului lansat de către autoritățile din Grecia.

În centrul insulei Evia a fost instituită starea de urgență. Patru localități au fost evacuate ca măsură de precauție, au anunțat pompierii eleni. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis s-a întors dintr-o vizită oficială pentru a supraveghea intervenția autorităților. Condiţiile de azi sunt extrem de dificile, îngrijorarea principală este protejarea vieţii oamenilor şi a proprietăţilor acestora.

Fumul degajat de incendiul de vegetație a ajuns și în zone ale Atenei, capitala Greciei, situată la aproape 110 kilometri distanță față de insulă.

Grecia se confruntă frecvent cu incendii de vegetaţie în timpul verii. În ultimele zile, pompierii au fost mobilizați să stingă peste 180 de incendii de vegetație izbucnite în mai multe regiuni ale Greciei.

Articole similare

Close