fbpx

video | După ce Putin nu a fost invitat la funeraliile Elisabetei a II-a, propaganda rusă o defăimează grosolan pe Regină

Nici defuncta regină Elisabeta a II-a nu a scăpat de propaganda rusească. La una dintre televiziunile de știri ale Kremlinului, în încercarea de a o defăima, Elisabeta a II-a a fost prezentată într-o lumină proastă cu ajutorul unui filmuleț alb-negru. În imaginile care rulează lângă prezentatoare, se vede o femeie, despre care propaganda spune că ar fi regina și care aruncă mâncare pe jos copiilor din Africa, scrie digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În realitate, potrivit unei jurnaliste din America, filmarea a fost realizată între 1899 și 1900, cu mult timp înainte ca Elisabeta să se nască, iar femeia din imagini nu are nicio legătură cu Casa Regală.

„Ca să înțelegeți cum era Regina Elisabeta, această filmare o prezintă în anii ei de tinerețe și așa le dădea mâncare copiilor sclavilor din Africa. Doar uitați-vă la această „bunătate”, de parcă erau animale de la grădina zoologică. Această înregistrare video este reprezentativă pentru modul în care Occidentul și anglo-saxonii se comportă față de tot restul lumii”, a declarat prezentatoarea Olga Skabeieva de la Rossia-1.

Lumea puternic militantă a televiziunii ruse de stat este poate cel mai bine reprezentată de Olga Skabeieva, o jurnalistă TV radicală, care cere în mod regulat intensificarea atacurilor rusești asupra Ucrainei și care a îndemnat Moscova „să demilitarizeze tot NATO”. De altfel, i se spune „Păpușa de Fier” a lui Putin.

Defăimarea Reginei Elisabeta a II-a intervine în condițiile în care regimul de la Kremlin s-a arătat iritat de faptul că niciun reprezentant al său nu a fost invitat să participe la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a. Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a spus, joi, că Regatul Unit „a comis o blasfemie față de memoria Elisabetei a II-a” pentru că nu a invitat niciun reprezentant al statului rus.

Articole asemănătoare

Back to top button