fbpx

video | China trimite în Pakistan 100.000 de rațe. Cu ce scop?

Pakistanul, deja de zeci de ani, luptă cu cea mai mare invazie de lăcuste, motiv pentru care China a decis să trimită acolo, la jumătatea anului, 100.000 de rațe – ele fiind considerate inamicul natural al acestor insecte.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit autorităților din Pakistan, din cauza lăcustelor, securitatea regională în privința alimentației este în pericol. Acestea s-au răspândit rapid în mai multe țări din estul Africii și sudul Asiei, unde au distrus mii hectare de culturi şi terenuri de păşunat.

De altfel, economia Pakistanului – care este una scăzută – devine și mai fragilă din cauza acestor insecte. Cele mai afectate regiuni din țară sunt Sindh, Balochistan și Punjab. Mai mult, lăcustele migrează și în India.

Fiind la granițe cu ambele țări, China este îngrijorată de situația dată, chiar dacă Munții Hymalaya sunt ca o barieră naturală între subcontinentul indian și Platoul Tibet. Astfel, cercetătorii din China și Pakistan colaborează pentru a opri această invazie.

„O singură rață poate mânca peste 200 de lăcuste pe zi. Rațele sunt „bombe biologice” și pot fi mai eficiente decât pesticidele”, a declarat Lu Lizhi, cercetător la Academia de Științe Agricole din Zhejiang.

Potrivit Bloomberg, într-o încercare disperată de a ține situația sub control, Guvernul pakistanez i-ar fi îndemnat pe oameni să mănânce lăcustele.

Menționăm că cele mai afectate de invazia lăcustelor, din Africa, sunt țările Ethiopia, Kenya și Somalia. Potrivit ONU, costurile pentru combaterea invaziei s-au dublat la 128 de milioane de dolari.

Articole asemănătoare

Back to top button