fbpx

Vicepremierul Popescu s-a întâlnit cu șeful Naftogaz: „Am abordat soluțiile pentru furnizarea neîntreruptă a gazelor naturale în R. Moldova”

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a demarat programul de două zile din capitala Ucrainei cu o întrevedere cu Yuriy Vitrenko, președintele Consiliului de administrație al companiei ucrainene Naftogaz.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Discuțiile au avut loc în contextul cooperării bilaterale existente între cele două state, subiectul principal fiind consolidarea interacțiunii în domeniul energetic în vederea diversificării surselor de aprovizionare a Republicii Moldova cu gaze naturale și, respectiv, sporirii securității statului nostru în acest sector.

Având în vedere criza energetică fără precedent cu care se confruntă în acest moment mai multe țări europene, am convenit cu partea ucraineană să creăm un grup de lucru care va permite preluarea expertizei Ucrainei privind importul de gaze” – a spus șeful diplomației moldovenești.

Oficialii au abordat soluțiile tehnice pe care pot fi implementate în cooperare cu autoritățile din Ucraina, în scopul furnizării neîntrerupte a gazelor naturale în Republica Moldova.

Amintim că, deocamdată, nu s-a reușit semnarea unui nou contract de furnizare a gazelor naturale cu Gazprom. Între timp, Guvernul de la Chișinău caută soluții anternative pentru livrarea de gaze. Astăzi, 22 octombrie, Parlamentul urmează să voteze inistituirea stării de urgență până la 20 noiembrie în scopul demarării rapide a procesului de achiziționare, din surse alternative, a gazelor naturale.

Vezi și: video | Parlamentul va institui stare de urgență pentru achiziția rapidă de gaze naturale din surse alternative. Gavrilița: Presiunea din țevi e la limita critică

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button