fbpx

Varianta indiană de COVID-19 este cu 50% mai contagioasă decât cea britanică. Ce se cunoaște despre mortalitate?

Varianta indiană de COVID-19 este cu 50% mai contagioasă decât cea britanică. Cel puțin așa arată rezultatele unui studiu preliminar, desfășurat la comanda Guvernului din India.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tulpina este responsabilă de recordul de peste 40.000 de infectări zilnice. Aceasta versiuni a virusului are o încărcătura virală mai mare și o putere sporită de atac asupra sistemului imunitar.

Totuși, motivul principal al numărului mare de decese asociate maladiei nu este reprezentat doar de acest factor, transmite presa străină. Specialiștii afirmă că în ultimele trei luni India a suferit colapsul sistemului sanitar, după ce numărul de infectări zilnice a crescut de mii de ori din februarie și până în mai.

Ei asociază mortalitatea ridicată cu mai mulți factori, inclusiv lipsa paturilor în secțiile de terapie intensivă și a oxigenului. De menționat este că anterior presa internațională scria că doctorii din India, din cauza numărului mare de bolnavi, erau nevoiți să interneze câte două persoane pe un singur pat.

Datele Institutului Hopkins arată că India a ajuns pe locul doi în lume după numărul de cazuri de COVID-19. Țara a înregistrat aproape 29 de milioane de îmbolnăviri și peste 350.000 de decese asociate cu maladia, fiind depășită doar de SUA, cu peste 33 de milioane de bolnavi și aproape 600.000 de morți.

Articole asemănătoare

Back to top button