fbpx

UPDATE | Românii și-au ales candidații pentru turul doi. Ce procentaje au obținut Iohannis și Dăncilă după scrutinul de ieri

UPDATE: Biroul Electoral Central din România a prezentat rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale 2019. Cifrele arată că președintele actual Klaus Iohannis intră în turul doi cu un rezultat de 36,65%, iar fosta prin-ministră Viorica Dăncilă cu un rezultat de 23,79%. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă se vor bate în turul doi, care va avea loc peste două săptămâni. Menționăm că la secțiile de vot din Republica Moldova s-au prezentat peste 43.000 de alegători.

Știrea inițială: După numărarea voturilor la alegerile prezidențiale din România din această duminică, până în acest moment, Klaus Iohannis a obținut 36,65%, iar Viorica Dăncilă – 23,79%. Din aceste rezultate se pare că bătălia în turul doi se va da între cei doi candidați.

La alegerile de ieri au votat peste 8,6 milioane de alegători dintre cei înscriși pe listele electorale permanente, reprezentând 47,66%. Amintim că, la alegerile prezidențiale din 2009 prezența a fost de 53,52%, iar în 2014 – de 52,31%.

Articole asemănătoare

Back to top button