fbpx

Un parlamentar rus avertizează Polonia: „Ne încurajează să o punem pe primul loc pentru denazificare după Ucraina”

Un parlamentar rus avertizează Polonia: „Ne încurajează să o punem pe primul loc pentru denazificare după Ucraina”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oleg Morozov, un deputat rus, susţine că acuzaţiile pe care oficialii polonezi le-au adus Rusiei recent îndeamnă Kremlinul să pună Polonia „pe primul loc în coada pentru denazificare după Ucraina”, scrie adevarul.ro.

„Prin declaraţiile sale despre Rusia, a cărei ideologii este numită «un cancer», şi despre „despăgubirile” pe care trebuie să le plătim Ucrainei, Polonia ne încurajează să o punem pe primul loc în coada pentru denazificare după Ucraina”, a scris Morozov pe pagina sa de Telegram.

Marti, premierul polonez Mateusz Morawiecki l-a criticat, într-un articol pentru Telegraph, citat de Yahoo News, pe preşedintele rus Vladimir Putin şi propaganda pe care acesta o răspândeşte referitor la războiul din Ucraina.

„Ideologia ‘Russkiy Mir’ a lui Putin este echivalentul comunismului si nazismului din secolul XX. Este o ideologie prin care Rusia justifică drepturi şi privilegii inventate pentru ţara sa”, a declarat Morawiecki, care a mai precizat că, în numele acestei ideologii promovate de liderul de la Kremlin, „zeci de oraşe ucrainene au fost rase de pe faţa pământului”.

Totodată, potrivit publicaţiei citate, premierul Poloniei a precizat că strategia liderului rus este „un cancer care mistuie nu numai majoritatea societăţii ruseşti, ci reprezintă o ameninţare mortală pentru intreaga Europa”. Cât despre despăgubirea Ucrainei, preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a declarat că liderii internaţionali ar trebui să forţeze Rusia „să plătească o despăgubire doar pentru a restabili ceea ce a fost distrus în Ucraina”.

Articole asemănătoare

Back to top button