fbpx

Un marinar ucrainean a încercat să scufunde iahtul șefului său, un oligarh rus, în Mallorca

Un marinar ucrainean a recunoscut că a încercat să scufunde un iaht de lux pe care lucra și care aparține unui oligarh rus, care afaceri în industria de armament. El a spus că a recurs la acest gest, din răzbunare, după ce a văzut că Rusia a atacat Ucraina.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Evenimentele s-au petrecut sâmbătă dimineață, pe iahtul „Lady Anastasia”, deținut de oligarhul rus Alexander Mijeev, scrie BBC.

Marinarul, în vârstă de 55 de ani, se afla pe vasul luxos de 48 de metri lungime, în valoare de cinci milioane de lire sterline, la Pord Adriano, în Mallorca. După ce a văzut că Rusia a atacat Ucraina, s-a enervat și le-a spus celorlalți doi marinari de la bord, tot ucraineni, să plece, deoarece el va scufunda vasul, scrie Diario de Mallorca. Imediat după aceea a mers în sala motoarelor și a deschis o supapă, astfel că apa a început să inunde ambarcațiunea. Ceilalți marinari au reușit însă să închidă supapele și au împiedicat scufundarea navei.

După ce au aflat cele întâmplate, echipajele Gărzii Civile au mers la fața locului și s-au întâlnit cu marinarii. L-au arestat pe bărbatul de 55 de ani, care a recunoscut că a procedat așa din răzbunare, întrucât tocmai aflase că în timpul invaziei țării sale armata rusă îi distrusese casa.

„A fost un videoclip cu un atac cu elicopterul asupra unei clădiri din Kiev. Atacau oameni nevinovați”, a spus el, citat de presa locală.

Marinarul a mai spus că proprietarul navei este un milionar rus care deține fabrici de arme.

Bărbatul a fost arestat, dar ulterior a fost eliberat pe cauțiune. După ce a fost eliberat a spus: „Nu regret nimic din ceea ce am făcut și aș face-o din nou”.

Între timp, Garda Civilă continuă cercetările pentru a stabili ce s-a întâmplat. Inițial anchetatorii nu au putut verifica sala motoarelor, deoarece aceasta a fost inundată.

Deocamdată nu au fost făcute publice comentarii ale omului de afaceri rus Alexander Mijeev sau din partea reprezentanților companiei Rosoboronexport, care exportă armament din Rusia.

Articole asemănătoare

Back to top button