fbpx

Un copil de 12 ani a obţinut diploma de master în fizică la Universitatea din Anvers, Belgia, după doar un an de studiu

Laurent Simons are doar 12 ani, însă tocmai a obţinut diploma de master în fizică la Universitatea din Anvers, Belgia, după doar un an de studiu. „Şi a făcut-o cu cea mai mare distincție – summa cum laude”, a declarat marţi, 12 iulie, pentru DPA tatăl lui, Alexander.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Copilul-minune olandezo-belgian are un IQ de peste 145 şi adună cu uşurinţă titluri academice. El a obţinut diploma de licenţă – tot summa cum laude – la Anvers, de asemenea într-un timp foarte scurt, scrie Digi24.

Laurent Simons a terminat şcoala la vârsta de 8 ani, apoi a plecat să studieze domeniul ingineriei electrice la Eindhoven, în Olanda.

La începutul anului, el a fost student invitat la Universitatea Ludwig Maximilian din München şi la Institutul Max Planck pentru Optică Cuantică de la centrul de cercetare Garching de lângă München, unde a participat la un proiect ştiinţific axat pe urmărirea celulelor canceroase din sânge cu ajutorul laserelor.

Laurent şi-a propus să efectueze studii în domeniul organelor artificiale, mai scrie DPA, citată de Agerpres.

Însă, înainte de a-şi continua studiile el se pregăteşte să plece în vacanţă, urmând probabil să îşi îndrepte atenţia spre medicină, la sfârşitul verii. Dar, după cum a declarat, se va mai gândi la acest lucru. „Acum mă voi juca cu prietenii şi voi călători”, a spus Laurent.

Articole asemănătoare

Back to top button