fbpx

Un actor din serialul „Riverdale”, condamnat la închisoare pe viață pentru că și-a ucis mama

Actorul canadian Ryan Grantham a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a pledat vinovat pentru uciderea mamei sale, Barbara Waite, în 2020, scrie BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tânărul de 24 de ani, care l-a interpretat pe Jeffery Augustine în drama pentru adolescenți „Riverdale”, a fost condamnat, miercuri, de Curtea Supremă din Columbia Britanică, Vancouver.

El a pledat vinovat de crimă de gradul doi, după ce a fost acuzat inițial de crimă de gradul I. Procurorii au spus că el a complotat și pentru a-l ucide pe premierul canadian Justin Trudeau, scrie digi24.ro.

Grantham a recunoscut în fața instanței că și-a împușcat mama în ceafă în timp ce aceasta cânta la pian, în casa lor, aflată la nord de Vancouver.

„Mi-am ucis mama”

Într-un videoclip realizat cu camera lui Go-Pro după crimă, actorul a filmat corpul mamei sale în timp ce a spus: „Am împușcat-o în ceafă. În clipele de după, ea ar fi știut că sunt eu”.

După ce a băut bere și a fumat marijuana ore întregi după crimă, a împachetat trei pistoale, muniție și 12 cocktail-uri Molotov pe care le-a pus în mașină, precum și lucruri necesare pentru camping. El avea asupra lui și o hartă cu traseul către reședința Rideau Cottage a premierului Trudeau.

A condus aproximativ 200 de kilometri spre est, până în orașul Hope, apoi s-a întors și s-a dus la o secție de poliție din Vancouver, unde i-a spus unui ofițer: „Mi-am ucis mama”. Grantham a mai declarat în timpul procesului că, înainte de a întoarce mașina și de a se preda, s-a gândit să comită un act de violență în masă la Podul Lions Gate din Vancouver, sau la Universitatea Simon Fraser, unde fusese student.

Tânărul a jucat în serialul „Riverdale” în 2019, a apărut în drama fantastică „Supernatural”, precum și în filmul din 2010 „Diary of a Wimpy Kid”. Grantham a fost în arest în ultimii doi ani și jumătate și de la arestarea sa participă la un program de sănătate mintală.

În timpul procesului, avocații săi au susținut că tânărul se lupta cu anxietatea, depresia clinică, și că înainte de uciderea mamei sale și-a exprimat dorința de a se sinucide și de a face rău altora. El nu va fi eligibil pentru eliberare condiționată în primii 14 ani ai condamnării pe viață.

Articole asemănătoare

Back to top button