fbpx

Ucrainenii vor fi imunizați cu un preparat produs în India. Țara vecină a recepționat primele 500.000 de doze de vaccin contra COVID-19

Ucrainenii vor fi imunizați cu Covieshield. Aceasta este denumirea pe care au oferit-o indienii preparatului de la AstraZeneca, fabricat de compania farmaceutică locală Bharat Biotech, cu sediul la Genome Valley –  cartier de afaceri de înaltă tehnologie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Avionul care a adus primele 500.000 de doze a aterizat marți pe Aeroportul Borispol din Kiev. Anterior, potrivit TSN, autoritățile ucrainene anunțau că imediat ce va ajunge în Ucraina, serul va fi distribuit în regiuni, iar administrația ucraineană urmează să cumpere în total, din bani publici, circa 12 milioane de doze.

De menționat este că vaccinarea în țara vecină urma să înceapă la mijlocul lui februarie cu Pfizer. Totuși, ca și în cazul Republicii Moldova, cele 117.000 de doze pe care urma să le recepționeze Kievul nu au ajuns în Ucraina în termenii stabiliți.

De la debutul pandemiei Ucraina, care are populația mai mare de 41 de milioane de cetățeni, a înregistrat peste 1.300.000 de infectări. Mai mult de 26.000 de persoane au fost răpuse de COVID-19 în țara vecină.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button