fbpx

Ucraina: Civilii vor avea voie să poarte arme de foc pentru a se apăra, în cazul unei invazii la scară largă

Rada Supremă, parlamentul ucrainean, a votat, în primă lectură, proiectul de lege prin care civilii vor avea dreptul la autoapărare şi să poarte arme de foc, scrie observatornews.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

„Adoptarea acestei legi este pe deplin în interesul statului și al societății”, au spus autorii proiectului de lege, adăugând că legea este necesară din cauza „amenințărilor și pericolelor existente pentru cetățenii Ucrainei”.

Una dintre cele mai grave crize de securitate din Europa din ultimele decenii s-a declanşat, după ce președintele rus Vladimir Putin a recunoscut două zone din estul Ucrainei ca fiind independente și a ordonat dislocarea de trupe în estul Ucrainei.

Şeful statului ucrainean a anunţat că „în scurt timp” vor fi organizate exerciţii de antrenament pentru rezerviştii care vor face parte din unităţile de apărare a teritoriului.

„Recrutarea îi priveşte pe rezerviştii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani”, iar ofiţeri şi militari din cadrul rezervei operaţionale urmează să se prezinte la unitatea de care aparţin în cazul în care este nevoie, anunţă Forţele terestre ucrainene, pe Facebook.

„Recrutarea începe azi (miercuri). Durata maximă a serviciului este de un an”, potrivit aceleiaţi surse.

Articole asemănătoare

Back to top button