fbpx

Trei suporteri au contractat varianta indiană de COVID-19 la un meci EURO-2020. La tribune erau 25.000 de spectatori

Trei suporteri au contractat Delta – varianta indiană de COVID-19, la meciul Danemarca – Belgia, disputat pe 17 iunie. La tribune se aflau în total 25.000 de spectatori. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut de oficialii de la Copenhaga, unde s-a desfășurat jocul. De asemenea, alte două cazuri de infectare au fost raportate după ce sportivii din Danemarca a luptat cu fotbaliștii din Rusia.

Cele 4000 de persoane care s-au aflat la tribuna unde erau și spectatorii infectați pe 17 iunie au fost îndemnate să facă teste la COVID-19. La fel, responsabilii afirmă că sunt îngrijorați de tendință, în contextul în care pe 28 iunie în Danemarca este programat încă un joc din seria EURO-2020, spaniolii urmând să se confrunte cu croații.

Cât despre infectările raportate după meciul disputat de danezi și ruși, deocamdată nu se cunoaște tulpina care le-a provocat. Specialiștii, însă, susțin că motivul contractării maladiei ar fi neglijarea distanței fizice.

Anterior, presa daneză scria că au fost depistate 29 de cazuri de COVID-19 după meciurile EURO-2020, desfășurate la Copenhaga, informează Digi24. Toți suporterii au prezentat documente care atestă că nu au test pozitiv înainte de a li se permite să intre pe stadion.

Între timp, Organizația Mondială a Sănătății se arată îngrijorată de tendința creșterii numărului de infectări în timpul desfășurării competiției sportive. Așadar, experții critică mărirea numărului maxim de spectatori cărora le este permis să urce la tribune.

Articole asemănătoare

Back to top button