fbpx

Tot mai multe cazuri de Parkinson la nivel mondial. Ce produse conțin substanța care ar declanșa boala?

Neurologul america Ray Dorsey consideră că lumea s-ar putea confrunta cu o „epidemie” de Parkinson. Conform lui, substanță care ar provoca boala se conține în produsele pentru lustruirea pantofilor și soluțiile de curățat covoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Specialistul de la Universitatea Rochester estimează că numărul persoanelor afectate de maladie se va dubla în următorii 25 de ani, conform libertatea.ro, cu referire la The Guardian. Majoritatea cazurilor nu au o cauză clară, însă unul dintre motivele apariției bolii ar fi expunerea la tricloroetilenă – un compus chimic utilizat în degresare industrială, curățare chimică şi care se conține în unele produse de uz casnic.

Mai mult, apariția Parkinson este posibilă și după zeci după expunere la substanță, aceasta reprezentând și pericol cancerigen.Chiar și așa, unele persoane expuse se pot îmbolnăvi rapid, iar altele se pot afla mult timp în zone de risc fără a dezvolta anumite simptome.

Boala Parkinson este maladie cauzată de mai mulți factori, degenerativi, genetici și de mediu, care provoacă moarte celulelor nervoase care produc dopamina, neurotransmiţător care are rol în procesul de control al mișcărilor. Drept urmare, bolnavii au gesturi rigide, sacadate şi incontrolabile, tremurat și instabilitate posturală.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button