fbpx

Test negativ la aterizare, 100 de milioane de vaccinări în 100 de zile și masca obligatorie. Noua strategie SUA în lupta cu pandemia

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat strategia sa de luptă cu pandemie. Aceasta prevede că în 100 de zile să fie administrate 100 de milioane de doze de vaccina împotriva COVID-19.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Printre măsurile impuse de noul lider de la Casa Albă se numără purtarea obligatorie a măștii, inclusiv pe aeroporturi și în transportul public, informează presa străină, citând AFP. De asemenea, el optează pentru creșterea numărului de teste, dar și plasarea în carantină a tuturor persoanelor care ajung în SUA, ultimii fiind obligați să prezinte și un test negativ la COVID-19.

„Bilanțul deceselor va ajunge la 500.000 luna viitoare, iar cazurile vor continua să crească. Nu am ajuns în această situație peste noapte, este nevoie de luni de zile pentru a îndrepta lucrurile. Planul nostru începe cu o campanie agresivă, sigură și eficientă de vaccinare, pentru a ne atinge scopul de a administra 100 de milioane de doze în primele 100 de zile de mandat”, a declarat Biden.

Totodată, el a îndemnat americanii să poarte masca, punctând că astfel, până în aprilie ar putea salvate circa 50.000 de persoane.

Conform Institutului Hopkins, SUA sunt statul cel mai afectat de pandemie. Aproape 25 de milioane de locuitori americani au contractat COVID-19, iar numărul deceselor depășește 400.000.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button