fbpx

Ţările din Europa de Est au depăşit sâmbătă pragul de 5 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2. Rusia şi Ucraina, record de noi cazuri

Ţările din Europa de Est au depăşit sâmbătă pragul de 5 milioane de contaminări cu SARS-CoV-2, iar Rusia şi Ucraina au înregistrat cifre record de noi cazuri, relatează Reuters.

Belarus, Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Slovacia şi Ucraina au depăşit sâmbătă pragul de 5 milioane de cazuri.

În această regiune sunt cele mai multe cazuri de COVID-19 din Europa, potrivit raportului Reuters.

Împreună, aceste ţări au anunţat 82.000 de cazuri într-o singură zi, în medie, săptămâna trecută, şi peste 1500 de decese asociate declarate, în medie, pentru o zi, scrie news.ro.

Rusia, Polonia şi Ucraina se numără între cele mai afectate 20 de ţări din lume.

Până în prezent, în Europa au fost raportate peste 15 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, fiind regiunea cu cel mai mare număr de contaminări. Aici au fost înregistrate şi peste 346.000 de decese, din acest punct de vedere fiind a doua cea mai afectată regiune, după America Latină.

Autorităţile de la Moscova au anunţat sâmbătă 24.822 de cazuri, între care 7168 în Capitală, astfel că totalul a ajuns în ţară, de la începutul epidemiei aici, la 2,06 milioane de contaminări. Acesta este cel mai mare număr de cazuri înregistrat într-o zi în ţară.

În acelaşi interval, Ucraina a înregistrat 14.580 de noi infecţii, a spus sâmbătă ministrul Sănătăţii, depăşind astfel recordul de 14.575 stabilit cu o zi înainte. În total, aici au fost înregistrate 612.655 cazuri şi 10.813 decese.

Cât priveşte România, sâmbătă au fost anunţate 9685 de noi cazuri şi 160 de decese asociate înregistrate în ultimele 24 de ore.

În Republica Moldova astăzi au fost confirmate 1306 cazuri de infectare, bilanțul total fiind de 96.689 de cazuri, de la începutul pandemiei și până acum. În ultimele 24 de ore au murit 19 bolnavi.

La nivel mondial, în ultimele 11 luni, au fost înregistrate peste 57,6 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 1,37 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button