fbpx

Țara care vrea să le interzică piloților și însoțitorilor de bord să se dea cu parfum. Care ar fi motivul

E greu de crezut că există vreo companie aeriană care să nu ia în considerare concedierea unui pilot care s-a urcat la bordul avionului beat. Dar, o nouă propunere legislativă în India i-ar putea viza chiar și pe piloții care se dau cu parfum.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Biroul Directorului General al Aviației Civile din India (DGCA) a propus recent o actualizare a legilor din industria aviației ce țin de consumul de alcool.

Reglementările iau deja în considerare faptul că există și alte substanțe în afară de băuturile alcoolice care pot da rezultate pozitive la etilotest, în special apa de gură. Însă, noua secțiune menționează în mod special parfumurile, scrie Digi24.

„Niciun membru al echipajului nu va consuma droguri sau folosi orice substanță precum apa de gură/gel de dinți/parfum sau orice produs ce conține alcool. Acest lucru ar putea da un rezultat pozitiv la testul de analizare a respirației.”

Cu toate că parfumurile pot conține urme de alcool, nu este clar dacă persoanele care se dau cu parfum ar putea obține rezultate fals pozitive în urma etilotestului.

Industria aviației s-a confruntat uneori cu problema piloților care au consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la bordul avionului.

În 2018, Katsutoshi Jitsukawa, un pilot de la Japan Airlines, a fost condamnat la 10 luni de închisoare după ce un test făcut la scurt timp după decolare a arătat că nivelul de alcool din sângele lui era de nouă ori mai mare decât limita legală.

Iar în SUA, un pilot al Delta Airlines pe nume Gabriel Lyle Schroeder a fost escortat afară dintr-un avion plin cu pasageri chiar înainte de decolare, după ce a fost suspectat că a consumat alcool.

Articole asemănătoare

Back to top button