fbpx

Țara care lansează primul său autobuz fără șofer

Seulul, capitala Coreei de Sud, a lansat vineri prima sa linie de autobuz cu conducere autonomă, într-un experiment despre care inginerii care l-au proiectat spun că are ca scop să facă publicul mai încrezător în ceea ce privește vehiculele fără șofer, scrie G4Media.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noul vehicul nu arată ca un autobuz obișnuit: este în întregime simetric, cu margini rotunjite și ferestre mari care îl fac să pară mai degrabă o jucărie decât un mijloc de transport de ultimă generație.

Este un design intenționat, potrivit lui Jeong Seong-gyun, șeful departamentului de conducere autonomă de la 42 Dot, start-up-ul – deținut în prezent de compania sud-coreeană Hyundai – care a creat tehnologia de conducere autonomă prezentată aici.

„Acesta este viitorul”, asigură el pentru AFP, adăugând că, prin urmare, este nevoie de „un nou tip de design remarcabil”.

Autobuzul seamănă puțin cu un „Lego”, deoarece a fost realizat din piese compozite pentru a reduce costurile și pentru a fi ușor de reprodus, explică el.

„Vrem să încurajăm era conducerii autonome”, subliniază el, menționând că scopul companiei este de a face tehnologia ieftină, mai sigură și ușor de transferat la multe tipuri diferite de vehicule, cum ar fi camioanele de livrare.

În prezent, sub supravegherea atentă a unui șofer, noul autobuz merge autonom pe un scurt circuit de 3,4 kilometri în jurul centrului capitalei sud-coreene, care durează aproximativ 20 de minute.

Oamenii se pot urca la una dintre cele două stații desemnate după ce au rezervat un loc gratuit prin intermediul unei aplicații.

Autobuzul folosește o cameră și un laser, nu senzori scumpi, pentru a se deplasa, a spus Jeong.

În ziua lansării, vineri, mulți trecători au părut intrigați de designul autobuzului, oprindu-se pentru a-l fotografia și a privi în interior sau punând întrebări personalului 42 Dot care se afla în apropiere.

„Mă simt ca și cum aș fi sărit într-o mașină a timpului”, a comentat Kim Yi hae-ran, în vârstă de 68 de ani, după cursa sa.

Articole asemănătoare

Back to top button