fbpx

Serviciul ucrainean de informații: Kadîrov a avut o criză severă și se află în stare critică

(update 17 septembrie, 18:00) Kadîrov neagă informațiile precum că ar fi bolnav. Liderul cecen a publicat duminică, pe Telegram, o înregistrare video în care apare plimbându-se: „Îi sfătuiesc cu tărie pe toți cei care nu pot distinge adevărul de minciuni pe internet să facă o plimbare la aer curat, să facă ordine în gânduri”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială:

Liderul cecen Ramzan Kadîrov este în stare critică, susține Andrii Iusov, reprezentantul Serviciului de informații al apărării din Ucraina, scrie cotidianul ucrainean Pravda, citat de Digi24.

„Putem confirma că el [Kadîrov – n. r.] a avut o altă criză severă și este în stare critică în ultimele zile”, a declarat acesta.

Serviciul de Securitate al Ucrainei l-a pus pe Kadîrov pe lista persoanelor căutate în luna septembrie a anului trecut. El este căutat în baza articolului 110.3 (invadarea integrității teritoriale și a inviolabilității Ucrainei, care a dus la moartea unor persoane sau la alte consecințe grave) și al articolului 437.2 (planificarea, pregătirea, declanșarea și desfășurarea unui război agresiv) din Codul penal al Ucrainei.

Pentru aceste fapte, Kadîrov riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 ani la închisoare pe viață.

În ultima perioadă au existat mai multe speculații cu privire la sănătatea lui Kadîrov, ba chiar acum câteva luni a circulat un zvon potrivit căruia liderul cecen era pe moarte. Zvonurile erau alimentate de faptul că acesta se îngrășase mult, iar în videoclipuri adesea nu-și putea deschide ochii. Se bănuia că acesta suferea de o problemă gravă la rinichi. 

El și-ar fi îngropat de viu medicul personal, care era și vicepremierul republicii, potrivit canalului rus de Telegram „VChK-OGPU”, citat de Bild. 

Articole asemănătoare

Back to top button