fbpx

Șerpi, șopârle, țestoase și porci spinoși. Două femei, acuzate de contrabandă după ce în bagajele lor au fost găsite 109 animale vii

Două femei au fost arestate pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok și acuzate de contrabandă, după ce în bagajele lor au fost găsite 109 animale vii, printre care șerpi, șopârle, țestoase și porci spinoși, scrie CNN, citat de digi24.ro.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Animalele au fost descoperite după ce valizele au fost scanate cu raze X. Experții în faună sălbatică, chemați la fața locului au descoperit în cele două bagaje doi porci spinoși, 35 de țestoase, 50 de șopârle și 20 de șerpi.

Autoritățile thailandeze au spus că valizele erau ale unor femei din India, în vârstă de 38 de ani și 24 de ani, care urmau să se îmbarce către orașul indian Chennai.

Femeile au fost acuzate de încălcarea legii privind conservarea și protecția faunei sălbatice din 2019, legea privind bolile animalelor din 2015 și legea vamală din 2017.

Traficul de animale prin aeroporturi este de multă vreme o problemă în regiune. În 2019, un bărbat care a sosit în Chennai, India, din Bangkok a fost reținut la aeroport după ce ofițerii vamali au găsit un pui de leopard de o lună în bagajele sale.

Un raport din martie 2022 al unei agenții de monitorizare a comerțului cu animale sălbatice, a stabilit că peste 70.000 de animale sălbatice au fost descoperite în aeroporturile indiene, între 2011 și 2020.

Articole asemănătoare

Back to top button