fbpx

Sclavie modernă în casa unui prinț saudit: Femeile dormeau pe jos și plângeau de foame, fiind la dispoziție zi și noapte

Unul dintre membrii familiei regale din Arabia Saudită este vizat într-o anchetă de trafic de persoane. Șapte dintre angajatele sale l-au denunțat oamenilor legii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Majoritatea femeilor sunt de origine filipineză, conform Digi24. Acestea au depus plângerea în octombrie 2019, iar faptele care i se incriminează bănuitul ar fi fost comise începând cu 2008.

Reclamantele afirmă că au fost recrutate în Arabia Saudită, apoi l-au urmat pe prinț în Franța. Ele urmau să aibă grijă de copiii familiei regale și ar fi evadat în perioada călătoriei.

Conform surselor apropiate anchetei, citate de ziarul La Parisien, servitoarele erau la dispoziția prințului zi și noapte, întreaga săptămână. Mai mult, unele dintre ele erau chiar nevoite sau impuse să doarmă pe jos.

În același timp, potrivit France24, unele dintre victime erau extrem de înfometate. „Plângeau de foame”, le-a spus jurnaliștilor șeful unui ONG francez care luptă cu acțiuni legate de sclavie.

Ancheta este actualmente în desfășurare. Prințu, însă, nu poate fi audiat, deoarece nu se află în acest moment pe teritoriul Franței.

Articole asemănătoare

Back to top button