fbpx

S-ar fi vaccinat de 10 ori într-o zi. Un bărbat, bănuit că ar fi primit bani ca să își administreze serul în locul altor persoane

Un bărbat s-ar fi vaccinat contra COVID-19 de 10 ori într-o singură zi. Autoritățile sanitare din Noua Zeelandă au deschis o anchetă în urma cazului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Individul este bănuit că ar fost plătit pentru a se vaccina în numele altor persoane, conform Digi24, cu referire la presa locală. Deocamdată nu este clar dacă individul are careva reacții adverse în urma injectărilor. Între timp, ministerul local al Sănătății le-a spus jurnaliștilor că este „îngrijorat de situație” și „conștient de problemă”.

Totodată, responsabilii au sugerat persoanelor care au primit mai multe doze de ser decât este recomandat sau cunosc cazuri de acest gen să solicite ajutorul specialiștilor. Oamenii de știință neo-zeelandezi afirmă că „nu este recomandată” vaccinarea cu atâtea doze și că „nu există dovezi cu privire la efectele secundare pe care cineva le-ar avea după această cantitate de vaccin”.

Menționăm că, potrivit sursei citate, 89% dintre locuitorii din Noua Zeelandă sunt imunizați cu schema completă. Institutul Hopkins informează că țara are populația de cinci milioane de locuitori și a raportat, de la debutul pandemiei, doar circa 12.000 de infectări și 46 de decese asociate maladiei.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button