fbpx

Roman Abramovici riscă să fie arestat dacă se întoarce în Rusia, pentru că ar fi răspândit „fake-news”

Patronul echipei engleze de fotbal, Chelsea FC, Roman Abramovici, ar putea să nu se mai poată întoarce în Rusia, după ce a catalogat războiul din Ucraina drept „război”. Miliardarul rus riscă să fie arestat, după ce Parlamentul de la Kremlin a introdus vineri, 4 martie, legea anti „fake-news”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Roman Abramovici e forțat să vândă Chelsea, din cauza invaziei Rusiei din Ucraina, miliardarul fiind văzut mult timp drept un apropiat al lui Putin. Pentru a-și proteja averea, acesta s-a delimitat și s-a distanțat tot mai mult de liderul de la Kremlin, iar asta vine la pachet cu o serie de probleme, notează eurosport.ro, cu referire la Daily Mail.

Conform britanicilor, Abramovici nu se va putea întoarce în Rusia cât timp Putin este la putere, riscând să fie încarcerat. Asta pentru că în al doilea său comunicat, în care a anunțat vânzarea clubului de pe Stamford Bridge, a folosit termenii de „război în Ucraina”. Conform mașinii de propagandă de la Moscova, ceea ce se întâmplă în Ucraina este „dezanificare”, nicidecum război sau invazie.

Vineri, parlamentul rus a introdus o lege anti „fake-news”, pentru a controla total jurnaliștii și opiniile anti-Putin, iar oricine folosește termeni neadecvați sau militează împotriva „denazificării” riscă închisoarea. În funcție de cât de grave sunt „fake-news-urile” răspândite, se poate ajunge la pedepse de până la 15 ani de închisoare.

Abramovici l-a deranjat deja pe Putin

Relațiile dintre Abramovici și Putin sunt deja extrem de reci, după ce miliardarul care conduce Chelsea s-a distanțat de liderul de la Kremlin. Nu neapărat pentru că nu i-ar împărtăși ideile, ci pentru că așa își poate proteja averea.

De altfel, Abramovici a anunțat că va dona către victimele războiului din Ucraina întreaga sumă obținută din vânzarea clubului de pe Stamford Bridge (cere 3 miliarde de euro). Nu e vorba de o latură umanitară a personalității lui Roman, susțin englezii, ci un exercițiu de imagine pentru a-și asigura accesul la conturi.

Concret, potrivit presei din Marea Britanie, Abramovii a apelat la această strategie în speranța că, știindu-se faptul că va face donații consistente pentru ucraineni, nu îi vor fi blocate conturile și va avea acces în continuare la averea sa de 23,5 miliarde de dolari.

Articole asemănătoare

Back to top button