fbpx

Rapperul Morgenshtern și aliata opozantului Alexei Navalnîi, Liubov Sobol, printre noile nume incluse de Rusia în registrul „agenților străini”

Aliații lui Alexei Navalnîi – politicienii Liubov Sobol și Vladimir Milov, precum și politicianul Leonid Gozman, sociologul Boris Kagarlitsky, organizația pentru drepturile omului „Apology”, Mihail Klimarev, Natalia Baranova, Denis Konstantinov și rapperul rus Morgenshtern au fost recunoscuți ca „agenți străini” în Rusia. Acum există 158 de poziții în această listă, scrie BBC.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Potrivit Ministerului rus al Justiției, Morgenshtern a fost implicat în activități politice, în timp ce primea finanțare de la „Yoola Labs Ltd” (Israel) și din Ucraina.

Ministerul Justiției a recunoscut și ONG-ul Centrul Krasnodar pentru Arte Contemporane Typography, drept „agent străin”. Aceasta este a 73-a organizație care apare în registru.

Pe 29 aprilie, Ministerul Justiției a exclus pentru prima dată din registru două persoane – specialiștii în observarea alegerilor Arkadi Liubarev și Liudmila Kuzmina.

Vineri, 6 mai, Ministerul Justiției a expulzat din nou patru persoane din mass-media „agenților străini” și din nou experți electorali – Vladimir Jîilkin, Alexander Liutov, Alexander Grezev și Ilia Pigalkin.

Ultima mass-media care a fost inclusă în registru a fost postul german Deutsche Welle, adăugată pe listă pe 28 martie, iar de atunci doar persoane fizice (în principal jurnalişti şi activişti pentru drepturile omului) au fost adăugate pe listă, care au fost echivalate de jure cu mass-media.

Ultima dată registrul a fost completat pe 22 aprilie. Apoi, opt persoane au fost incluse în ea, inclusiv jurnaliştii Alexander Nevzorov, Alexei Venediktov şi Serghei Parkhomenko. Lista „agenților străini” a fost actualizată vineri, 6 mai.

Articole asemănătoare

Back to top button