fbpx

Putin nu are „niciun regret” privind războiul din Ucraina și avertizează că o confruntare cu NATO ar duce la o „catastrofă globală”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu are „niciun regret” în legătură cu agresiunile Rusiei împotriva Ucrainei și a avertizat Occidentul că o confruntare cu NATO ar duce la o „catastrofă globală”, relatează CNN și Sky News.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

De asemenea, Putin a declarat vineri că Germania face o „greșeală” prin faptul că acordă prioritate loialității sale față de NATO în detrimentul interesului său național.

Liderul rus a adăugat că Germania nu a luat încă o decizie în ceea ce privește singura linie nedeteriorată a gazoductului Nord Stream 2, prin care a spus că ar fi posibil ca Rusia să pompeze gaz în Germania. El a spus că o astfel de decizie nu este treaba Rusiei.

Întrebat dacă are regrete în legătură cu conflictul, el a răspuns „nu” și a insistat că Rusia face ceea ce trebuie, transmite G4Media.

Putin a continuat spunând că orice ciocnire directă a trupelor NATO cu Rusia ar duce la o „catastrofă globală”.

„Sper că cei care spun acest lucru sunt suficient de inteligenți pentru a nu face astfel de pași”, a adăugat el.

Totodată, Putin a declarat că India și China au susținut „dialogul pașnic” în Ucraina, la o lună după ce liderii lor au părut să aibă opinii diferite față de el cu privire la acest conflict la un summit desfășurat luna trecută în Uzbekistan.

Articole asemănătoare

Back to top button