fbpx

Prima țară care impune vaccinarea anti-COVID a copiilor

Costa Rica este prima țară care introduce vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 în rândul copiilor, relatează BBC. Potrivit specialiștilor din sănătate, vaccinul anti-Covid se va alătura listei de imunizări de bază.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Țara a semnat un acord cu compania Pfizer pentru a cumpăra doze astfel încât să înceapă vaccinarea tuturor copiilor sub 12 ani, din martie 2022. La începutul acestei săptămâni, organismele americane de reglementare în domeniul sănătății au aprobat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, scrie digi24.ro.

Autoritățile din sănătate motivează decizia prin încercarea de a împiedica răspândirea virusului. Ei susțin că este puțin probabil ca cei mai mulți dintre copii să dezvolte o formă gravă de Covid, însă pot transmite boala în cazul în care sunt asimptomatici. Prin vaccinare, răspândirea virusului ar urma să fie limitată, mai scrie sursa citată.

Costa Rica va primi 3,5 milioane de doze, dintre care 1,5 milioane vor fi destinate vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Celelalte vor fi pentru a treia doză care va fi administrată populației în vârstă și persoanelor imunodeprimate.

Peste 70% dintre tinerii între 12 și 19 ani sunt vaccinați cu cel puțin o doză

Până în prezent, 55% dintre persoanele eligibile au fost vaccinate cu schemă completă în Costa Rica, potrivit datelor disponibile pe Our Wolrd in Data. Mai mult de 70% dintre cei cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani au primit acum cel puțin o doză.

Potrivit Agenției americane a medicamentului (FDA), vaccinul are o eficacitate de aproximativ 91% în ceea ce privește copiii. Oficialii au concluzionat că răspunsul imunitar al acestora a fost comparabil cu cel observat la persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani. De asemenea, aceștia nu au identificat niciun efect secundar sever.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button