fbpx

Prețul pâinii ar putea exploda din cauza caniculei și schimbărilor climatice. Cotațiile grâului la bursă au crescut cu 9,5%

Seceta și canicula au pârjolit culturile de grâu din Canada, iar cele din Rusia au fost afectate de condițiile meteorologice de iarna trecută. De asemenea, și în SUA există îngrijorări legate de calitatea recoltei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cotațiile grâului la bursă au crescut cu 9,5% și se află la cel mai ridicat nivel de după 2012. Impactul ar putea fi resimțit atât de gospodării, cât şi de guverne, în special în ţările sărace care se bazează pe importuri.

Guvernul SUA prognozează că rezervele mondiale de grâu vor coborî semnificativ, conform Digi24, cu referire la Bloomberg. De asemenea, vor fi afectate în special livrările marilor exportatori, iar creșterea prețului grâului este una contra-sezonieră, deoarece în perioada de referință depozitele de cereale din emisfera nordică încep să se umple cu grâul proaspăt recoltat.

Fluctuaţiile preţurilor la materiile prime au nevoie de timp pentru a se transmite de-a lungul lanţurilor de aprovizionare.Chiar și așa, se estimează că prețurile vor rămâne mari până când nu va fi adunată recolata de grâu în emisfera sudică și s-ar putea reduce presiunile la începutul lui 2022.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button