fbpx

Premieră istorică sau dezastru climatic? A plouat peste vârfurile ghețarilor din Groenlanda

Pentru prima oară de la debutul înregistrărilor peste vârful ghețarilor din Groenlanda a plouat. Potrivit specialiștilor, temperaturile au trecut de limita înghețului pentru a treia oară în ultimul deceniu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Estimările arată că aproximativ șapte miliarde de tone de apă au căzut peste calota glaciară, fiind cea mai abundentă din 1950, când au început să se facă măsurătorile cu pricină, informează libertatea.ro. În același timp, cantitatea de gheață pierdută duminică a fost de șapte ori mai mare decât media zilnică pentru această perioadă a anului.

Oamenii de știință bat alarma și avertizează că Groenlanda se încălzește rapid, iar ultimele evenimente sunt fără precedent. „Trebuie să luăm în calcul evenimente meteo cu care nu ne-am mai confruntat până acum”, spun specialiștii.

Amintim că, recent, Organizația Națiunilor Unite a decretat „Cod roșu pentru umanitate” din cauza schimbărilor climatice. În același timp, s-a stabilit că doar în iulie calota glaciară din Groenlanda a pierdut peste 8,5 miliarde de tone gheață într-o singură zi, volum suficient pentru a ridica nivelul mării cu cinci centimetri în Florida.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button