fbpx

Premieră după relaxarea restricțiilor anti-COVID: Cei cinci lideri europeni, la aceeași masă, în cadrul G7

Prima întâlnire fizică a liderilor UE la aceeași masă, după relaxarea restricțiilor în Europa, a fost fotografiată, vineri, la malul mării, în Cornwall, Marea Britanie, unde are loc summitul G7. În imagine apar președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Consiliului European, Charles Michel, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, și premierul Italiei, Mario Draghi.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Fotografia cu cei cinci lideri europeni prezenți la summitul celor mai puternice șapte economii din lume a fost publicată pe Twitter de Charles Michel, cu textul:

„Multilateralismul s-a întors la G7. UE vrea să se asigure că lumea este vaccinată cât de repede posibil. Doar împreună putem face acest lucru, menținând valorile noastre”.

Liderii G7 vor discuta, pentru trei zile, în Cornwall, Marea Britanie, cele mai importante subiecte de pe agenda mondială. Summitul G7, care a început vineri și se termină duminică, marchează prima vizită în străinătate a lui Joe Biden de la preluarea mandatului de președinte al SUA.

Subiectul principal al discuțiilor din următoarele trei zile va fi recuperarea post-pandemie, inclusiv „un sistem global de sănătate mai puternic care ne poate proteja pe toți de pandemii viitoare”.

Articole asemănătoare

Back to top button