fbpx

Porumbelul care ar fi călătorit 13.000 de kilometri până în Australia nu va fi omorât. Inelul de la picior era fals

Porumbelul călător care urma să fie ucis de australieni, pe motiv că venise din Statele Unite şi prezenta un risc pentru sănătate, va fi salvat. Purtătoarea de cuvânt a Asociaţiei Americane a Porumbeilor Călători a contactat autorităţile australiene şi le-a spus că banda albastră pe care porumbelul o poartă la picior este, de fapt, falsă şi nu aparţine unui porumbel călător american.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai mult, un partid australian pentru protejarea animalelor au cerut guvernului să nu decidă eutanasierea porumbelului călător, despre care s-a crezut că a zburat 13.000 de kilometri din Alabama, Statele Unite până în Australia. Proprietarul casei unde a fost identificat l-a botezat Joe, după preşedintele american Joe Biden. Australia are cele mai dure legi ale carantinei pentru animale, din lume.

Pasărea este un porumbel australian din rasa Tumbler turcesc, susțin mai mulți columbofili. „Ei nu sunt crescuţi pentru a zbura pe distanţe lungi, ci pentru a face tumbe în aer. Sunt mai degrabă păsări de spectacol”, a explicat Lars Scott, reprezentant al unei asociaţii însărcinate cu salvarea porumbeilor din Melbourne, potrivit Agerpres.

Asociaţia americană a crescătorilor de porumbei de curse a confirmat această versiune a faptelor prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, potrivit căruia proprietarul inelului care se află în prezent la piciorul păsării din Australia a spus că „Joe” nu a trăit niciodată în crescătoria lui.

„Pasărea poartă ceea ce pare a fi un inel american de identificare. Ministerul lucrează în prezent pentru a stabili autenticitatea sa”, a declarat un purtător de cuvânt de la Ministerul australian al Agriculturii.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button