fbpx

A traversat 13.000 de kilometri, dar riscă să fie ucis. Motivul pentru care un porumbel a fost „luat la ochi” de australieni

Un porumbel a supraviețuit unei călătorii de 13.000 de kilometri, însă riscă să fie omorât de autoritățile sanitare australiene. Pasărea a străbătut Oceanul Pacific și a ajuns, istovită, pe 26 decembrie, într-o curte din Melbourne.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ulterior s-a aflat că pasărea participa la curse. Aceasta a dispărut pe 29 octombrie, după o competiție care a avut loc în Oregon, SUA.

Ornitologii presupun că pasarea s-a ascuns pe o navă cargo pentru a traversa oceanul. Serviciului australian de Carantină și Inspecție, însă, are reguli stricte și nu permite porumbelului să rămână pe teritoriul australian.

Responsabilii cer proprietarului să vină după pasăre, transmite Euronews. Aceștia sunt îngrijorați că porumbelul ar putea răspândi boli în rândul altor semeni de-ai săi și că ar putea pune în pericol viața altor vietăți și securitatea alimentară a Australiei.

American Racing Pigeon Union, companie care organizează cursele, a confirmat că porumbelul aparține unui bărbat din statul Alabama, însă nu au reușit. Așadar, pasărea ar putea fi omorâtă dacă nu va fi luată de stăpân.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button