fbpx

„Peste 100.000 de militari ucraineni ar fi fost uciși până în prezent”. UE vrea investigarea și judecarea crimelor de război

Uniunea Europeană va încerca să înființeze o instanță, susținută de ONU, pentru a investiga și urmări în justiție crimele de război comise de Rusia în Ucraina, a declarat șef Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Oficialul european spune că peste 100.000 de militari ucraineni și aproximativ 20.000 de civili au fost uciși de la începutul războiului, notează The Guardian, citat de HotNews.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Invazia Rusiei în Ucraina a adus moarte, devastare și suferințe de nedescris. Ne amintim cu toții ororile de la Bucea. Se estimează că peste 20.000 de civili și peste 100.000 de militari ucraineni au fost uciși până în prezent.

„Rusia trebuie să plătească pentru crimele sale oribile, inclusiv pentru crima de agresiune împotriva unui stat suveran. Acesta este motivul pentru care, în timp ce continuăm să susținem Curtea Penală Internațională, propunem înființarea unei instanțe specializate, susținută de Națiunile Unite, care să investigheze și să judece crima de agresiune a Rusiei.

„Suntem gata să începem să lucrăm cu comunitatea internațională pentru a obține cel mai larg sprijin internațional posibil pentru această instanță specializată.

Șefa Comisiei Europene vrea ca Rusia să plătească pentru devastarea Ucrainei și va lua banii pentru reconstrucția țării invadate de la oligarhii ruși.

Oligarhii ruși trebuie să plătească pentru distrugeri

„Pagubele suferite de Ucraina sunt estimate la 600 de miliarde de euro. Rusia și oligarhii săi trebuie să despăgubească Ucraina pentru pagubele suferite și pentru costurile de reconstrucție a țării.”

„Am blocat 300 de miliarde de euro din rezervele Băncii Centrale a Rusiei și am înghețat 19 miliarde de euro din banii oligarhilor ruși”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele executivului UE.

Ea a precizat că, pe termen scurt, UE și partenerii săi ar putea gestiona fondurile și să le investească.

Veniturile ar urma să ajungă în Ucraina pentru ca în cele din urmă să compenseze daunele cauzate țării, relatează Reuters.

Articole asemănătoare

Back to top button