fbpx

Pâinea a devenit un lux și simbol al privilegiaților. Țara în care un un kilogram de făină poate costa și 33 de dolari

Pâinea a devenit în Coreea de Nord simbolul celor care au un statut privilegiat, în contextul în care, în timpul pandemiei de COVID-19, prețul făinii a explodat, potrivit Insider.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Doar cei care sunt cu adevărat bogați își pot cumpără făină importată și pot face pâine și jijim (clătite sărate)”, a declarat un localnic sub protecția anonimatului pentru Radio Free Asia (RFA), potrivit Insider.

În această țară, făina a ajuns să fie de trei ori mai scumpă decât orezul, considerat multă vreme un aliment de lux rezervat celor mai bogați, în condițiile în care majoritatea nord-coreenilor consumă în principal porumb și alte cereale inferioare.

„Când prețul făinii este de peste două sau trei ori mai mare decât cel al orezului, așa cum este acum, pâinea devine dintr-odată hrană doar pentru oficialii de rang înalt și pentru bogați. Alimentele făcute cu făină sunt acum un simbol al bogăției”, a mai declarat aceeași sursă.

În 2019, un kilogram de făină costă între 4.000 și 4.600 de woni (4,44 – 5,11 dolari). După începutul pandemiei însă, prețul a urcat până la 30.000 de woni (33 dolari) pe kilogram, iar în prezent se vinde în cele mai multe locuri cu 18.000 de woni (20 de dolari)/kg.

Prețul a explodat în 2020, după ce autoritățile au decis oprirea importurilor și închiderea granițelor, scrie business24.ro.

Anul acesta, granițele au fost redeschise pentru scurt timp, până când China a anunțat că are un nou focar de COVID, iar Phenianul a raportat primele cazuri de infectare.

Articole asemănătoare

Back to top button