fbpx

Ostilitățile între Israel și Hamas s-au intensificat. Bombardamente masive în noaptea de joi spre vineri

Ostilitățile între Israel și Hamas s-au intensificat în noaptea de joi spre vineri. Conform presei străine, militarii israelieni au poziționat tancuri de-a lungul barierei de separare cu Fâşia Gaza.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Bombardamentele asupra zonei palestiniene s-au intensificat în cursul nopții de joi spre vineri. Anterior se anunța că israelienii au pătruns în Fâșia Gaza, apoi armata a precizat că nu ar intenționa să invadeze zona, însă unii soldați au ajuns în enclavă. Potrivit Digi24, cu referire la The Guardian, oficialii au punctat că au avut loc raiduri aeriene și terestre.

Între timp, secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut încetarea imediată a confruntărilor militare, în special în contextul sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează sfârșitul postului musulman Ramadan. „Fac apel la reducerea imediată a tensiunilor şi încetarea ostilităţilor. Prea mulţi civili nevinovaţi au murit deja. Acest conflict nu poate decât să amplifice radicalizarea și extremismul în întreaga regiune”, a puntat acesta.

De menționat este că, potrivit France Presse, trei dintre rachetele îndreptate spre Israel au fost lansate din sudul Libanului. Acestea au căzut în Marea Mediterană, iar responsabilii militari locali spun că atacul a pornit de lângă o tabără de refugiaţi palestinieni, iar armată libaneză nu ar fi implicată.

Articole asemănătoare

Back to top button