fbpx

Ochelari care depistează noul coronavirus în trei secunde. Cum funcționează o nouă tehnologie testată în Spania

Infecția cu noul coronavirus ar putea fi depistată în doar câteva secunde, cu ajutorul unor ochelari ce au fost dezvoltați de cercetători din Spania, Statele Unite ale Americii și China. Mai mult de atât, aceștia au fost deja testați pe 5000 de voluntari, iar rezultatele sunt uimitoare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit RTVE, sistemul se bazerază pe ochelarii Google Glass și este deja testat în Spania. Mai exact, oamenii de știință au dezvoltat un soft special care ajută la identificarea bolnavilor de coronavirus cu ajutorul inteligenței artificiale, scrie digi-world.tv.

„Ne-am dat seama că în ochi se reflectă o serie de inflamații specifice bolii COVID-19”, a declarat paula Boned, CEO Ocu Tech.

Astfel, experții au folosit inteligența artificială pentru a identifica inflamațiile din pupile. Softul observă anomaliile instant și oferă un rezultat în doar câteva secunde.

„Folosim inteligența artificială ca să fotografiem această secțiune a ochilor și să o putem urca pe server. Acolo, inteligența artificială analizează imaginea și oferă rezultatul”, a declarat Alfonso Soriano.

Persoanele depistate pozitiv în urma fotografiei participă apoi la un test rapid de antigen.

În cazul în care acești ochelari se vor dovedi eficienți pentru identificarea infecței cu noul coronavirus, ei vor fi folosiți la testarea masivă pentru concerte, în turism ori în alte spații publice.

Articole asemănătoare

Back to top button