fbpx

Oamenii dintr-o localitate italiană, superimuni la virus! Cum au ajuns să aibă mai mulți anticorpi decât alții care au suportat COVID-19?

Locuitorii din comuna italiană Vo’ Euganeo au fost printre primii din Europa care s-au confruntat cu pandemia, acolo fiind raportat și primul deces, ar avea superimunitate la virus. Mulți dintre ei prezintă număr dublu de anticorpi față de alte persoane care au suportat maladia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Analizele de sânge au stabilit că aceștia au anticorpi chiar și după nouă luni de la infectare, iar la unii numărul lor a început să crească, în loc să scadă, cum ar fi trebuit să se întâmple în mod normal, transmite libertatea.ro, cu referire la cotidianul britanic The Times. Specialiștii au făcut constatarea după ce au verificat probele la 2600 de localnici, aflând că 162 aveau imunitate după ce au suportat maladia în februarie sau martie.

Peste nouă luni, 156 dintre ei au fost testați din nou, iar experții au stabilit 129 aveau încă anticorpi, la 16 cantitatea lor fiind în creștere. „Credem că acest lucru a fost posibil deoarece au avut un contact cu o persoană pozitivă, după luna mai. Virusul a intrat în corp, a infectat câteva celule, dar apoi a fost eliminat rapid de anticorpii deja existenți. Și apoi altceva s-a întâmplat: virusul a stimulat producția unui număr sporit de anticorpi”, consideră experții.

Epidemiologii consideră că asemenea situații se pot forma și la cei vaccinați. Totuși, aceștia urmează încă să afle dacă în perioada când persoana contractă maladia, însă este imună, o poate transmite.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button