fbpx

O refugiată ucraineană a câştigat maratonul de la Ierusalim. Timpul în care a terminat cursa

O refugiată ucraineană a fost prima alergătoare care a trecut vineri linia de sosire la Maratonul Ierusalimului din Israel, a declarat purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Valentina Verzka a terminat cursa cu timpul de două ore, 45 de minute şi 54 de secunde, la mai puţin de 10 minute după câştigătorul cursei masculine, potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt, scrie mediafax.ro.

„A fost un maraton foarte dificil, dar am reuşit”, a declarat Verzka pentru Reuters, în timp ce o persoană aflată în apropiere îi înfăşura steagurile ucrainean şi israelian peste pătura termică de pe umeri.

Aproximativ 25.000 de persoane au luat parte la maraton, a precizat purtătorul de cuvânt. Cursa trece prin partea de est a oraşului. Verzka a cerut să participe după ce a fugit din Ucraina în Polonia împreună cu fiica sa, lăsându-şi soţul în urmă pentru a lupta, a declarat Ze’ev Yanay, şeful unei companii care se ocupă de relaţiile publice ale evenimentului. Ea va zbura înapoi în Polonia sâmbătă, a adăugat el.

„Sper ca foarte curând totul să se termine şi să râdem şi să zâmbim din nou”, a spus Verzka, vorbind în engleză despre invazia Rusiei.

Articole asemănătoare

Back to top button