fbpx

O grupare rusă pro-Kiev îi îndeamnă pe mercenarii Wagner să treacă de partea Ucrainei și să răzbune moartea lui Prigojin

Un grup de militanţi ruşi care luptă de partea Ucrainei îi îndeamnă pe mercenarii Wagner să schimbe tabăra şi să li se alăture pentru a răzbuna moartea fondatorului Wagner, Evgheni Prigojin, şi a comandantului lor Dmitri Utkin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Autoritatea aviatică rusă a transmis că Prigojin, Utkin şi alte opt persoane se aflau într-un avion privat care s-a prăbuşit miercuri, la nord de Moscova, fără a exista supravieţuitori.

„Acum vă confruntaţi cu o alegere serioasă: puteţi sta într-o boxă a Ministerului rus al Apărării şi puteţi servi drept câini de pază pentru executanţii comandanţilor voştri sau vă puteţi răzbuna”, a declarat comandantul Corpului Voluntarilor Ruşi Denis Kapustin, într-un mesaj video transmis joi seară.

„Pentru a vă răzbuna, trebuie să treceţi de partea Ucrainei”, a spus comandantul, citat de Digi24.

Accidentul aviatic s-a produs la două luni după ce Prigojin şi mercenarii săi din grupul Wagner au organizat o revoltă împotriva comandanţilor militari ruşi preluând controlul asupra unui oraş din sud, Rostov, şi au înaintat spre Moscova, înainte de a se întoarce după ce au ajuns la aproximativ 200 de kilometri distanţă de capitala rusă.

Rusia a deschis o investigaţie asupra prăbuşirii, dar este puţin probabil ca rezultatul acestuia să zguduie convingerea larg răspândită că Prigojin a fost ucis ca un act de răzbunare pentru organizarea revoltei, comentează Reuters.

Articole asemănătoare

Back to top button