fbpx

O femeie din Egipt a fost arestată pentru prăjiturile sale „indecente”

O femeie din Egipt a fost reţinută pentru scurt timp după ce a fost acuzată că a copt prăjituri „indecente”. Prăjiturile, acoperite cu organe genitale şi lenjerie intimă din glazură fondantă, au fost servite la o petrecere din Cairo, potrivit BBC. După ce fotografiile au devenit virale, femeia care a făcut prăjiturile a fost arestată şi, ulterior, eliberată pe cauţiune, contra sumei de 319 dolari.

Un lider religios cunoscut a avertizat că astfel de produse de patiserie sunt interzise de islam. Dar al-Ifta a scris pe Facebook că prăjiturile care arată organe sexuale sunt „un atac asupra sistemului de valori şi un abuz al societăţii”.
Avocatul pentru drepturile omului, Negad El Borai, a scris pe Twitter că incidentul a confirmat că „există un segment al societăţii, cu sprijinul statului, care doreşte să elimine orice spaţiu pentru libertatea personală în Egipt sub pretextul protejării valorilor familiei egiptene”.

El a creat o paralelă între acest caz şi cazurile mai multor tinere egiptene acuzate de infracţiuni legate de moralitate în legătură cu videoclipuri postate pe TikTok şi alte platforme de socializare, notează BBC.

Marţi, o instanţă de apel a anulat condamnările de doi ani de închisoare pronunţate pentru doi influenceri care au fost condamnaţi în iulie pentru „subminarea valorilor şi principiilor familiei” şi publicarea fotografiilor şi videoclipurilor „indecente”.

Câteva zile mai târziu, s-a constatat că procurorul a ordonat continuarea detenţiei femeilor în aşteptarea unei anchete privind acuzaţiile de trafic de persoane. Potrivit Mediafax, procurorul a susţinut că au exploatat adolescente încurajându-le să posteze videoclipuri similare cu ale lor.

Un avocat al femeilor a spus că vor face apel împotriva acestei schimbări.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button