fbpx

Novak Djokovic se întoarce în Serbia și este așteptat ca un erou în Belgrad

Novak Djokovic se întoarce, luni, 17 ianuarie, acasă și este așteptat ca un erou în Belgrad. Sportivul a plecat escortat din Australia, unde judecătorii au decis că anularea vizei în cazul său este corectă, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.
Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

În Serbia, toată atenția este îndreptată spre aeroportul din Belgrad, unde sportivul este așteptat să ajungă în jurul orei 13.00. La fața locului sunt zeci de jurnaliști care îl așteaptă, dar și polițiști care trebuie să asigure ordinea. În aeroport a fost stabilit un perimetru unde accesul este interzis.

Sârbii și-au exprimat nemulțumirea că nu li s-a permisă vină să îl întâmpine pe Novak Djokovic, care se întoarce în țară cu o aeronavă, din Dubai, unde a făcut o escală.

Liderul clasamentului mondial din tenisul masculin a fost expulzat și a pierdut șansa de a juca în turneul pe care l-a câștigat până acum de 9 ori. O nouă victorie, anul acesta, l-ar fi făcut cel mai de succes tenismen din istorie, cu 21 de titluri de mare șlem.

Acum, însă, are de plătit cheltuielile de judecată. 500.000 de dolari australieni, adică 438.000 de euro. Locul său pe tabloul principal de la Australian Open a fost deja luat de Salvatore Caruso, jucător aflat pe locul 150 în clasamentul mondial.

Premierul Serbiei: L-au torturat zece zile

Aleksandr Vucic, președintele Serbiei: „Timp de zece zile l-au chinuit, mai bine zis chiar l-au torturat, pentru că nu a fost doar o tortură psihologică, ci și una fizică la adresa lui Novak Djokovic. Și a mai fost ceva și mai rău decât atât: vânătoarea de vrăjitoare organizată împotriva lui Novak Djokovic. Omul care – să nu uităm – a câștigat de nouă ori Australian Open. Așa ceva este complet ieșit din comun”.

ATP consideră decizia ca fiind sfârșitul unei serii de evenimente regretabile. „Absența lui Novak de la Australian Open este o pierdere pentru joc. ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor”, este mesajul transmis de Asociaţia Tenismenilor Profesionişti.

Citește și: foto | Novak Djokovic, subiect de amuzament pe internet. Glumele devenite virale cu sportivul blocat în Australia

Articole asemănătoare

Back to top button