fbpx

Navalnîi înființează un sindicat al deținuților și dă în judecată închisoarea unde este închis

Opozantul rus Alexei Navalnîi a dat în judecată închisoarea unde ispășește o pedeapsă de nouă ani, scrie The Moscow Times. Potrivit lui Navalnîi, colonia penitenciară IK-6 nu a publicat informații despre cumpărătorul bunurilor produse în închisoare. În plus, opozantul lui Vladimir Putin a înființat un sindicat în închisoare, pentru a apăra drepturile deținuților care lucrează „în condiții oribile”, scrie Digi24.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Serviciul de presă al tribunalului regional a precizat că cumpărătorul a refuzat să face publice „informații despre fabricarea produselor sale în instituții corecționale”, mai arată Moscow Times.

Alexei Navalnîi, care lucrează la secția de cusătorie, a spus că a înființat un sindicat pentru a apăra drepturile lucrătorilor din închisoare.

„La momentul de față, sunt aproximativ 600.000 de deținuți în închisorile din Rusia. Marea lor majoritate lucrează. Este muncă de sclavi, aproape pe degeaba, în condiții oribile”, a scris el pe Twitter.

Navalnîi susține că salariul pe care îl primește pentru munca în închisoare este de 5.173 de ruble (85 de dolari), ceea ce, spune el, este considerat un salariu „imens”.

Închisoarea IK-6 din regiunea Vladimir este cunoscută pentru condițiile sale dure, existând mărturii despre deținuți torturați.

Opozantul lui Vladimir Putin afirmă că lucrează șapte ore pe zi, începând de la 6:40 dimineața, cu o pauză de 15 minute. Munca în închisori este o practică obișnuită în Rusia.

Alexei Navalnîi a fost transferat în colonia penitenciară de maximă securitate IK-6 în iunie, după ce pedeapsa lui a fost extinsă la nouă ani de închisoare, pentru fraudă, acuzații pe care le respinge ca fiind motivate politic.

Articole asemănătoare

Back to top button